opmerkingen? print deze pagina search
home
13.08.2007 » Nar neemt koning bij de neus te Brugge !

We moeten daar niet flauw over doen, iedereen heeft tegenwoordig immers een ghostwriter. De politicus met villa in de Toscaanse olijfgaarden, de topatleet die maanden achtervolgd werd door het dopingspook, de wielerverzorger die al eens naast de pot plaste en nu dus ook de kleine zelfstandige die na de uren graag wat bijklust in het drievuldige sportmilieu. Plots word je dan bestempeld als trainingsmakker, maar laten we eerlijk zijn: van het onaantastbare trainingsethos van deze fitfixer kunnen we nog veel leren.

nieuws img


Lezers van deze website ? volgens Karels statistieken ongeveer iedere soortgenoot die min of meer kan lezen, er zullen dus zelfs een aantal collega-triatleten bij zijn ? kennen hun pappenheimer: ook wedstrijden met nul sterren op de importantieschaal van Pardaens zijn geen gezondheidswandeling. De laatste weken scheen de zon misschien wat minder op de Rosse Raket en het triatlonweekend werd geschrapt. Je kan dan met een bak bier naast de zetel de laatste duizend Thuis-afleveringen inhalen, je kas gaan opfretten als toeschouwer langs een of ander parcours of gewoon er een dagje op uit gaan met kameraden. Karel koos, uiteraard na lang twijfelen, voor het laatste en trok met een aantal sportkotkameraden naar de recreatieve zwemdoortocht in het verre West-Vlaanderen.

nieuws img


Dat recreatieve mag je overigens gerust met een stevige zak zout nemen. Voor de start worden recordtijden voorspeld, er wordt geduwd en gewrongen ? schoof Pardaens in de startbox niet plots heel snel naar voor? - en de tegenstanders durven al eens met modder naar elkaar te gooien. ?Tja, zo gaat dat bij de recreanten?, zeg je dan tegen zo?n Pardaens, net op het moment dat hij zelf een kloddertje vettigheid het deelnemersveld inslingert. Nooit vies geweest van het slijk der aarde, die jongen. En dan wordt plots vanop de kant door het voltallige publiek, gillende bakvisjes incluis, afgeteld van tien tot één. Aangezien het veld voor een aanzienlijk deel uit triatleten bestaat, wordt er vertrokken bij drie ? zo ging het in de kleuterklas ook als we de bus naar de Efteling opstormden richting achterbank.

nieuws img


Van in de start zwommen twee mannen weg: Steve Aernout, titelverdediger in de Damse Vaart en geen onbekende in het triatlonwereldje, en Nick Marchand die zijn strepen reeds in de zwemsport verdiende. Daarachter vormde zich een groepje waarbij uw dienaar van de dag wist aan te sluiten. Aangezien vier kilometer voor ondergetekende een wat onbekende onderneming is, bleven we daar een dikke kilometer hangen. Het tempo lag echter niet hoog genoeg, dus trokken we naar de kop. Blijkbaar dacht nog iemand er zo over: stoomde daar de Rosse Raket niet langs?

Zo zwommen we broederlijk naast elkaar, de koning en de nar, en dunden samen het groepje uit. Tot er nog één wieltjeszuiger overbleef. En laat net deze Cedric De Caluwe in de laatste honderden meters nog de derde plaats van ons afsnoepen! In mijn zwemherinneringen duurt een sprint ongeveer zeventien meter. Triatleten beginnen er al aan van zodra de eindmeet een beetje in zicht is en de geur van vettige braadworsten je nog maar vagelijk tegemoet komt. En wij altijd maar lachen in het zwembad, als de triatleetjes sprintjes trekken. ?Daar gaan de strijkijzers!? Maar die strijkijzers werken wel op Duracell.

nieuws img


nieuws img


nieuws img


En zo kwam het dus tot een langgerekte eindsprint tussen mezelf en de heer Pardaens, in een fotofinish beslecht in het voordeel van ondergetekende. ?Ik ben toch enorm diep moeten gaan?, zo verklaarde de man waarvoor u eigenlijk naar hier bent gesurft. Ik zie dat hij zelfs al een hartslaggrafiekje heeft toegevoegd om dat te staven. Zelf hebben we ook stevig onze tenen mogen uitkuisen in die laatste meters. Eens aangetikt aan de Lamme Goedzak, eindstreep van dienst, stormde de Rosse Raket richting fietsenpark en ondergetekende naar de hot-dogkraam. Beide vruchteloos, dus trokken we maar richting terrasjes. Daar werden embryonale plannen gesmeed voor een Leuvense doortocht volgend jaar. Voorlopig echter zult u Karel vanaf volgend weekend weer zien schitteren, wij trekken in winterslaap. We tekenen volgend jaar ? inch allah ? weer present aan de Damse Vaart en hopen dat dit tussendoortje straks niemand zwaar op de maag ligt, niet de heer Pardaens en nog minder de trouwe lezers van zijn gazetje.

nieuws img


Tekst: Herman "de Herminator" Loos
Foto's: Maarten "de gewonde kite-surfer" Van Guyse

 

Bookmark and Share

 

naar boven


e-visible {new media solutions}